Voeding Labrador - Labradortips

Tsja, wat moet er in het bakje? Een Labrador eet graag zijn bak leeg. Het maakt eigenlijk niet eens zoveel uit wat er in de bak zit: een Labrador eet graag en zal ook niet snel stoppen met eten. Het is dus heel belangrijk dat je jouw hond niet teveel eten geeft. Belangrijkste is dat de voeding van de Labrador de juiste bestanddelen heeft en evenwichtig is. Hieronder vind je hierover meer informatie en tips waar je zowel het beste als goedkoopste voer voor jouw hond kunt kopen.

Stel nou dat je een roedel te eten moet geven....

Mooi tafereel hé? Wat een rust en respect…Belangrijk om te onthouden is dat jouw Labrador rustig moet zijn voor en na het eten. Hieronder gaan we verder in op soorten voeding voor jouw Labrador en onze voorkeur voor bepaalde voeding. We geven je ook een voedingsschema naar onze ervaring en inzichten uitstekend werkt. Veel leesplezier!

Alles over Labradors

Wil je nog meer te weten komen over voeding voor Labradors?

Eerder schreven we al over de Labrador pup en hoe voorzichtig je moet zijn tijdens de gevoelige periode van groei. De voeding van jouw Labrador pup moet een gezonde groei ondersteunen. Voldoende energie bieden, maar zeker niet teveel. Voldoende eiwitten en mineralen. Alles om mooie, gezonde Labrador te krijgen met een goede weerstand en welzijn.

Royal Canin

Wij voeren onze Labradors al vele, vele jaren Royal Canin. En dan uiteraard de ‘Breed’-variant, speciaal voor Labradors. Waarom Royal Canin? Omdat onze honden prachtige, gezonde honden zijn. Niet te dik, niet te dun. Je hoeft er niet veel van te voeren door de unieke samenstelling. Diverse dierenartsen wezen ons op het speciale voer van Royal Canin en we hebben eigenlijk nooit meer iets anders geprobeerd. Waarom zouden we ook….

Je kunt het altijd eens proberen. Vraag hier een gratis proefpakket aan met een leuke mini-encyclopedie over Labradors!
https://acties.royalcanin.nl/pakketten/huisdier-gegevens

Voor Labrador pups is er Royal Canin Labrador retriever Puppy. Dit voer is speciaal voor Labradors tot en met een leeftijd van 15 maanden. Wat is er zo bijzonder aan dit voer voor Labrador puppy’s:

Bijzonderheden Labrador Retriever Puppy

• Gecontroleerde groei: een optimale proteïne-inhoud met uitgebalanceerde toevoer van calcium en fosfor ondersteunt een harmonische botopbouw
• Ideaalgewicht: een laag vetpercentage (14%) en L-carnitine om de vetstofwisseling te stimuleren kunnen eraan bijdragen het ideaalgewicht van de Labrador Retriever pups te behouden. Speciale dichtheid van de brokjes en brokvorm evenals de receptuur met gerst en Psyllium kunnen een snelle verzadiging bevorderen
• Versteviging van de gewrichten: Royal Canin Breed Labrador Retriever Puppy hondenvoer kan helpen om de gewrichten te versterken en kan zo bijdragen aan een stabiele botopbouw bij opgroeiende pups. De kraakbeen-voedingsstoffen chondroïtine-sulfaat en glucosamine kunnen de slijtage van kraakbeen vertragen en de regeneratie van kraakbeencellen mogelijk maken. De Omega-3-vetzuren EPA en DHA kunnen ontstekingsremmend werken, mangaan en een antioxidantencomplex kunnen beschermen tegen oxidatieve beschadigingen
• Sterk immuunsysteem: het speciale antioxidantencomplex kan bijdragen aan versterking van de natuurlijke afweer en de opbouw van een sterk, natuurlijk immuunsysteem van de pup
• Hoge verteerbaarheid: een uitgebalanceerde darmflora wordt ondersteund door pre-biotica en Psyllium

Voor onze Labradors geen vlees

Royal Canin Labrador Retriever Puppy is droogvoer. Wij hebben zelf geen goede ervaring met het voeren van vlees en vlees-achtig voer. Meerdere van onze Labradors hadden een heel dunne ontlasting en konden zelfs niet wachten met ontlasten totdat ze uitgelaten werden. We zijn dus al snel overgestapt op droogvoer en specifiek dus het voer van Royal Canin.
Voordeel van hondenbrokken is ook de structuur. Door de harder structuur ontwikkeld zich minder snel tandsteen. Hierdoor ontstaan minder snel gebitsklachten.
Nogmaals de waarschuwing: voer niet teveel! Een Labrador zal blijven eten en heeft de neiging tot de ontwikkeling van overgewicht. Vooral als de balans energieverbruik – energie inname niet klopt.

Een Labrador pup zal uitgroeien tot een hond van ongeveer 35 kilo. Op basis van het gewicht van een van de ouders (zelfde geslacht) en de activiteit van de pup kun je het volgende voedingsschema aanhouden.

Voedingsschema Labrador Pup

Voedingsschema Labrador Puppy

Let op: bovenstaande hoeveelheden dienen enkel als richtlijnen! De hoeveelheid voeding die je aan je pup geeft moet altijd afgestemd zijn op de individuele behoeftes.
Na 16 maanden kun je dus overstappen naar voer voor volwassen (adult) Labradors. Royal Canin heeft voor volwassen Labradors speciaal voor dat, hoe kan het ook anders, Labrador Retriever Adult heet.
Als je Labrador zeer actief is kan het geen kwaad om wat extra koolhydraten in de voeding te hebben, echter moet je er wel op letten dat het koolhydraatgehalte niet té hoog is om overgewicht te voorkomen. Ook het vetgehalte dient niet te hoog te zijn. Vergeet overigens niet om tussendoortjes zoals snackjes mee te rekenen in de totale hoeveelheid voeding per dag.
Houdt het volgende voedingsschema aan voor de volwassen Labrador:

Voedingsschema volwassen Labrador

Voedingsschema Labrador Adult

Ook hier geldt uiteraard: houdt rekening met de activiteit en het uiterlijk van je Labrador en pas de hoeveel voer daarop aan.