Verzekering voor honden - PetPlan

Uiteraard denken we er liever niet aan, maar onze trouwe viervoeter kan uiteraard ziek worden. Soms zijn er behandelingen nodig of zelfs operaties. Wij hebben met onze Floyd ook al veel ziektekosten gemaakt. Helaas hadden we toen nog geen ziektekostenverzekering voor onze Labrador. Inmiddels is dat anders. We hebben een huisdierenverzekering afgesloten bij Petplan. Petplan is de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland. Ruim 1.500.000 dieren zijn er verzekerd. Petplan brengt haar verzekeringen onder bij Unigarant (onderdeel van ANWB). Je kunt kiezen uit 4 pakketten met uiteenlopende verzekerde bedragen, dekkingen enzovoort. 

Wel of geen huisdierenverzekering?

Je vraagt je natuurlijk af of het raadzaam is om een verzekering af te sluiten voor je hond. Een logische vraag! Je betaalt namelijk maandelijks een premiebedrag en het is maar de vraag of (en wat) je ervoor terug krijgt. En dat is dan ook weer het principe van verzekeren: je verzekert (in dit geval) je hond tegen een onzeker voorval. Waarbij het hier specifiek gaat om ziektekosten die je mogelijk moet gaan maken omdat je hond ziek is geworden en een medische behandeling nodig heeft. Je moet voor jezelf bepalen of je het waard vindt om elke maand premie te betalen voor de ziektekostenverzekering van je hond (of andere huisdier). Heel veel mensen zullen er nooit gebruik van maken, maar als er toch kosten gemaakt moeten worden, dan is het fijn om te weten dat je goed verzekerd bent. Voor ons was het een makkelijke keuze. Onze Labrador is onderdeel van het gezin en wij hebben zelf (weliswaar verplicht…) ook een ziektekostenverzekering waar we honderden euro’s per maand voor betalen… Om je te helpen bij je eventuele keuze zetten we hieronder nog een en ander voor je op een rij.

Voordelen van een verzekering voor je Labrador

  • Met een verzekering voor jouw Labrador heb je direct toegang tot medische zorg.  Een bezoek aan de dierenarts of dierenkliniek kost veel geld en met een hondenverzekering heb je jaarlijks een dekking tussen de € 2.000,- en € 5.000,- .
  • Je hoeft dus niet zelf geld opzij te leggen elke maand en weet dus waar je aan toe bent. 
  • Dekkingen zijn aan te passen per hond, per leeftijd en maandelijks opzegbaar. Je kunt de verzekering na een jaar dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand.
  • Declareren is heel eenvoudig. Dat doe je online (per post mag ook hoor) en binnen 5 dagen is de declaratie al verwerkt.
  • De verzekering van Petplan heb je al vanaf € 6,25 per maand.

Lees en leer alles over Labradors

Jouw Labrador opvoeden tot een gehoorzame, lieve hond