Met je neus in de boeken - Labradortips - Boeken en cursussen

De Labrador Retriever is een van de populairste hondenrassen. Logisch dus dat er al heel veel geschreven is over dit hondenras. Hieronder vind je interessante informatie, boeken en cursussen. Het overzicht is uiteraard niet volledig, maar de informatie over de Labrador Retriever hieronder geeft je veel kennis en handvatten over alles rondom het leven met en van de Labrador. 

Wij hebben bij de opvoeding van onze Labrador heel veel profijt gehad van de boeken van Jan Jacobs. Wat ons betreft steekt het e-book Het Complete Handboek Voor De Labrador met kop en schouders uit boven veel andere boeken over de (opvoeding van) de Labrador Retriever. We willen jou de aanbieding om dit boek samen met de bonusboeken aan te schaffen zeker niet onthouden. Je krijgt het e-boek voor € 37,- en je krijgt daarnaast 4 andere e-books en levenslange updates van de boeken. Samengevat gaat het hierom:

Overzicht-producten-Labrador handboek

Alle informatie over het boek vind je door hier of op het plaatje te klikken:

labrador-boek

Informatie van de Nederlandse Labrador Vereniging

De Nederlandse Labrador Vereniging heeft rond de 6.000 leden. Zij geeft veel informatie aan de leden, organiseert activiteiten zoals gezamenlijke wandelingen. Veel informatie is er te vinden over de koop, inenting en registratie van Labradorpups. Een aantal interessante en belangrijke documenten over de gezondheid van je Labrador vind je hieronder.

In dit document vind je de officiële ras standaard van de Labrador. Hierin wordt beschreven wat de ideale maten gewichten zijn.

FCI_rasstandaard_Labrador

Uiteraard heeft ook het gebit van de Labrador aandacht nodig. In deze 2 artikelen lees je hier meer over. Elke dag tanden poetsen hoeft misschien niet, maar is zeker wel te leren….

Gebit_van_de_hond_wordt_vaak_verwaarloosd

Gebitsbehandeling_belangrijk_voor_uw_hond

In onderstaande artikelen vind je de voors en tegens en de uitleg over castreren en steriliseren van jouw hond.

Castreren_Steriliseren_hond_en_kat_Pros_en_contras

Sterilisatie_Castratie_WHG10

Met name de wat oudere Labradors zijn gevoelig voor overgewicht. In onderstaand artikel lees je hoe belangrijk het is om jouw Labrador niet te zwaar te laten worden.

Overgewicht_drs_DvanHouten

Deze artikelen vertellen je meer over groei en groeipijnen bij Labradorpups. En welke voeding het meest geschikt is.

Groei_v.d._Lab.Retr._pups._LP-4_2011

Verantwoorde_voeding-groeipijn_bij_jonge_LR

Dat ook honden kanker kunnen krijgen wist je waarschijnlijk al. Hieronder vind je meer informatie.

Kanker_bij_honden_Dr.GR.Rutteman

Hieronder een presentatie van een EHBO cursus. Speciaal toepasbaar bij Labradors.

EHBO_cursus_labrador

 

Lees hieronder meer over de bescherming van de poten van je Labrodor in de winter.

Hondenpoten_beschermen_in_de_winter

Alles over de Labrador Retriever

In dit boek van Cindy Schwering kom je alles te weten over de Labrador Retriever. Het boek kwam tot stand met medewerking van de Nederlandse Labrador Vereniging. Alles over de geschiedenis van de Labrador, aanschaf van een pup, verzorging en opvoeding komen aan bod. Een aanrader!

Voor 'dummies'....

Een makkelijk leesbaar boek dat je helpt bij de opvoeding van je pup(s). Met humor geschreven en heel toegankelijk. Het geeft je veel handvatten om van jouw pup een vrolijke, welgemanierde hond te ‘maken’.